35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Az Achillea millefolium oil, közismert nevén cickafarkfű olaj, egy illóolaj, amely a cickafarkfű növényből készül. Ez a növény szerte az egész világon megtalálható, hagyományosan gyógyászati célokra használták. A cickafark olajának számos tulajdonsága van, amelyek kiemelkedően hasznosak lehetnek a kozmetikai iparban. Az alábbiakban részletesen kitérünk azokra a jelentőséges felhasználási területekre és élettani hatásokra, amelyek miatt a cickafarkfű olajat értékelik a kozmetikumokban.

Az olaj antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segíthet megvédeni a bőrt a káros baktériumoktól és gombáktól. Ez különösen hasznos lehet olyan termékek esetében, amelyek a bőrápolásra és a sebgyógyulásra irányulnak. Az Achillea millefolium oil gyulladáscsökkentő hatású, így segíthet csökkenteni a bőrirritációt, bőrpírt, és enyhítheti az ekcéma és más bőrgyulladásos állapotok tüneteit.

Természetes antioxidáns tulajdonsága révén, az olaj védelmet nyújthat a szabad gyökök elleni küzdelemben is, amelyek a bőr korai öregedéséért felelősek. A cickafarkfű olaj használata javíthatja a bőr rugalmasságát és segíthet a finom vonalak és ráncok megjelenésének csökkentésében. Ez a hatás különösen fontos a bőrápolási termékek, például arckrémek és szérumok esetében.

A cickafarkfű olajnak relaxáló és nyugtató hatása is van, amit aromaterápiás tulajdonságainak köszönhet. Ez a hatás hasznos lehet a fürdőtermékek és testápolók esetében, segítve az embereket a stressz oldásában és jobb alvás elősegítésében. Továbbá, a cickafarkfű olajat hajápolási termékekben is alkalmazzák, elősegítve az egészséges hajnövekedést és a fejbőr egészségének megőrzését.

Összefoglalva, az Achillea millefolium oil széles körben alkalmazható a kozmetikai iparban, köszönhetően gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, antioxidáns, és relaxáló tulajdonságainak. Ezek a jellemzők teszik ezt az olajat rendkívül hasznos összetevővé olyan kozmetikumok esetében, melyek a bőrgyógyászati problémák megoldására, a bőr ápolására és a wellness élmény fokozására törekednek.