35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Az alkohol a kozmetikai termékekben többféle formában és céllal található meg. Gyakran használják oldószerként, tartósítószerként, nedvesítőszerként és tisztítószerként. Az alkohol általában a termék textúrájának javítását és a hatóanyagok könnyebb felszívódását segíti elő. Továbbá a baktériumok és egyéb mikroorganizmusok szaporodásának megakadályozásával növeli a kozmetikumok eltarthatóságát.

Megkülönböztetünk alacsony molekulatömegű alkoholokat, mint például az etanol vagy izopropil-alkohol, amelyek erős antibakteriális hatással rendelkeznek, és gyakran találkozhatunk velük kézfertőtlenítőkben vagy tisztító tonikokban. Nagy molekulatömegű alkoholok, mint a cetil- vagy sztearil-alkohol, érzékenyebb bőrtípusok számára is használhatók, mivel hidratálják és puhítják a bőrt, nem hagyva hátra szárazság érzetét.

Alkalmazásukra azonban vigyázni kell, különösen az érzékeny vagy sérült bőrű embereknél. Míg az alacsony molekulatömegű alkoholok segíthetnek a zsíros bőr problémáiban és a tisztításban, túlzott használatuk kiszáríthatja a bőrt, csökkentve annak védekező képességét és elősegítve a gyulladásos bőrproblémák kialakulását. A nagy molekulatömegű alkoholok általában kevésbé hajlamosítanak ezekre a problémákra, inkább hidratáló hatásuk miatt kedveltek.

A kozmetikai alkoholok tehát sokoldalú és hasznos összetevők, de fontos megérteni és figyelembe venni az egyéni bőrtípust és érzékenységet a termékek alkalmazásakor. Minőségi kozmetikumok esetén a gyártók pontosan jelzik az alkoholtartalmat és annak típusát, így lehetőség van informált döntés meghozatalára.

currency