35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Alumina, másnéven alumínium-oxid, egy szervetlen vegyület, amely széles körben megtalálható a természetben, és különböző iparágakban használják fel. A kozmetikai iparban különösen olyan termékekben használják, mint a smink, napvédő krémek, bőrápoló termékek, és dezodorantok. Egyik fő felhasználási területe, hogy súrlószereként funkcionál bizonyos termékekben, például arcradírokban és testradírokban, ahol segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket, ezáltal elősegítve a bőr simaságát és tisztaságát.

Az alumina másik fontos szerepet tölt be, mint stabilizálószer és viszkozitás-szabályozó. Ez jelentőséget nyer olyan termékekben, mint a színezékek és napvédő krémek, ahol az egységes állag és a hatékony felhordás biztosítása kulcsfontosságú. Az alumina segít abban, hogy a termék jobban tapadjon a bőrhöz valamint szabályozza a termék viszkozitását, így könnyebbé teszi az alkalmazását és javítja a felhasználói élményt.

Emellett az alumina gyakran használatos mint opacifier, ami azt jelenti, hogy képes növelni a termék fedési képességét, ezáltal egyenletesebbé és homogénebbé téve a bőr megjelenését. Ez különösen fontos a sminktermékek, mint például az alapozók és BB krémek esetében, ahol a cél egy sima és hibátlan bőrfelszín elérése.

Az alumina néha funkcionál absorbensként is, képes felszívni a felesleges olajat és nedvességet a bőr felszínéről. Ez különösen hasznos a bőrápolási termékekben és az antiszpiránsok/ dezodorokban, ahol a bőr matt megjelenése és a verejték elnyelése előnyös.

Miközben az alumina számos előnyös tulajdonsága van a kozmetikai termékekben való alkalmazására nézve, fontos megjegyezni, hogy bőrgyógyászati tesztek és alapos értékelések végzése szükséges annak biztosítása érdekében, hogy a termék használata biztonságos és irritációmentes legyen minden bőrtípusra. Az alumina általában biztonságosnak minősül, de mint minden kozmetikai alapanyag esetében, egyéni érzékenység is előfordulhat.