35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Benzyl benzoate egy szintetikus összetevő, mely számos kozmetikai és gyógyászati termékben megtalálható. Egy aroma anyagként is funkcionál, mely illatanyagként használatos, adta át a termékeknek kellemes illatot. Emellett konzerválószerként is szolgál, segítve ezzel a termékek eltarthatóságának meghosszabbítását.

Az összetevő a leggyakrabban krémekben, losionokban, parfümökben és szappanokban fordul elő. A benzin benzoat képes arra, hogy segítse a bőr nedvességmegőrző képességét, így hidratáló hatással is bír. Általánosan használják bőrpuhítóként is, elősegítve a bőr sima és puha tapintását.

Fontos szerepet tölt be a parazitaellenes kezelésekben is, mivel hatékonyan használják atkák és tetvek eltávolítására. Ez a tulajdonsága különösen fontos a gyógyszeriparban, ahol a benzyl benzoate-et pedikulózis (fejtetvesség) és scabies (rühesség) kezelésére alkalmazzák. Kozmetikai termékekben ez a tulajdonság kevésbé kerül előtérbe, de jelenlétével növelheti a termékek bőrbarát tulajdonságait.

Antimikrobiális hatása révén csökkentheti a bőrirritációt okozó baktériumok számát a bőrön, elősegítve ezzel a bőr egészségének megőrzését és gyulladásos bőrproblémák, például akné kialakulásának megelőzését.