35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Benzyl salicylate egy vegyület, amely széles körben használatos a kozmetikai iparban. Ezt az összetevőt gyakran adalékként alkalmazzák parfümökben, testápolókban, napvédő krémekben és más bőrápolási termékekben, hogy javítsák azok illatát és funkcionális tulajdonságait. Mint egy aromás szalicilát, a benzyl salicylate nem csupán az illatanyagok komponenseként jelenik meg, hanem UV-szűrőként is funkcionálhat, ezzel védelmet nyújtva a bőrnek a káros UV-sugárzással szemben.

Ezen tulajdonsága miatt különösen hasznos összetevő napvédő termékekben és a nap károsította bőr ápolására szánt készítményekben. Bár elsődleges célja nem UV-szűrés, de hozzájárulhat a készítmények általános védelmi szintjének javításához. Fontos megemlíteni, hogy a benzyl salicylate más összetevőkkel kombinálva éri el a legnagyobb hatékonyságot, mind illat, mind UV-védelem tekintetében.

Annak ellenére, hogy számos előnnyel bír, a benzyl salicylate használata némi kockázattal is járhat bizonyos emberek számára. Mint a salicylateknek az összességében, ez az összetevő is okozhat bőrirritációt és allergiás reakciókat az arra érzékeny személyeknél. Ezért a kozmetikai termékek címkéin gyakran feltüntetik a termék összetevőit, így az érzékeny felhasználók elkerülhetik azokat a termékeket, amelyek irritációt vagy allergiás reakciót válthatnak ki.

A biztonságos használat érdekében a kozmetikai iparban szigorúan szabályozzák a benzyl salicylate tartalmú termékek koncentrációját. Az Európai Unióban és számos más régióban a kozmetikai termékekben használt összetevőkre vonatkozóan előírták a maximálisan engedélyezett koncentrációkat a felhasználók védelme érdekében.

currency