35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Butyrospermum Parkii butter, ismertebb nevén shea vaj, egy természetes növényi zsír, melyet a Shea-fa (Butyrospermum parkii) magjából nyernek ki. Nyugat-Afrika trópusi részein őshonos ez a fa, és a shea vaj hagyományosan fontos szerepet játszik az ottani emberek táplálkozásában és bőrápolásában. A kozmetikai ipar felfedezte a shea vaj számos előnyös tulajdonságát, és széles körben használja különböző termékek gyártásában.

A shea vaj kitűnő hidratáló és tápláló tulajdonságokkal rendelkezik, ami miatt különösen értékes összetevője a bőrápoló termékeknek. Gazdag esszenciális zsírsavakban, mint például az oleik és sztearinsav, melyek hozzájárulnak a bőr természetes védőrétegének megerősítéséhez és az optimális hidratáltság fenntartásához. Emellett magas az A, E és F vitaminok tartalma, melyek antioxidáns tulajdonságaik révén segítenek védeni a bőrt a káros környezeti hatásoktól és elősegítik a bőr regenerálódását.

A shea vaj lágy textúrája és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén gyakran alkalmazzák irritált, gyulladt bőr nyugtatására is. Alkalmas száraz, repedezett bőr kezelésére, így gyakori összetevője lábkrémeknek, kézkrémeknek, ajakápolóknak és száraz bőrre való testápolóknak. Továbbá, a shea vaj különleges összetétele hozzájárul a bőr természetes kollegén-termelésének támogatásához, ezáltal segítőként szerepel a bőröregedés jeleinek, mint például a ráncoknak és finom vonalaknak, csökkentésében.

Mivel nem irritáló és allergén anyagokat minimális mennyiségben tartalmaz, a shea vaj ideális választás érzékeny bőrűek számára is. A kozmetikai iparban ezáltal egyre népszerűbb összetevő, melyet a legkülönfélébb termékekben használnak fel – legyen szó arc- és testápolókról, hajkondícionálókról vagy akár sminktermékekről.