35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Camellia sinensis levél kivonatot a zöld, fekete, fehér és oolong teák leveleiből nyerik. Ez a kivonat tartalmazza azokat az antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek kulcsfontosságúak az egészséges bőr megőrzésében. Különösen gazdag polifenolokban és katekinekben, mint például az epigallocatechin gallate (EGCG), amelyek erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az antioxidánsok védőpajzsként szolgálnak a káros szabad gyökökkel szemben, amelyek előidézik a bőr öregedését és a különböző bőrproblémákat. A Camellia sinensis levél kivonat képes semlegesíteni ezeket a szabad gyököket, így csökkentve a ráncok és a finom vonalak megjelenését, valamint javítva a bőr textúráját és rugalmasságát. Ezen kívül gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén enyhíti a bőrirritációt, például az akne okozta gyulladást is.

A Camellia sinensis kivonat antimikrobiális hatása segít megtisztítani a bőrt, csökkentve a baktériumok elszaporodását, amely gyakran pattanásokhoz vezet. Hidratáló tulajdonságai miatt is keresik, mivel segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, így hozzájárul a bőr puhaságának és egészséges kinézetének fenntartásához.

UV-védelmet is nyújt, habár nem helyettesítheti a napvédő krémeket, de kiegészítő védelmet biztosíthat a káros UV-sugarakkal szemben. A bőrön lévő melanintermelést is szabályozza, csökkentve ezzel a hiperpigmentáció kialakulásának esélyét, mint például a korfoltok és a szeplők.

A Camellia sinensis levél kivonata tehát sokoldalú összetevő a kozmetikai iparban, számos bőrproblémára kínál megoldást. A kivonatot tartalmazó termékek között megtalálhatóak arckrémmek, tonikok, testápolók és még szemkörnyékápolók is, hangsúlyozva annak kiterjedt használhatóságát és előnyeit a bőrápolás területén.

currency