35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Cetearyl alcohol egy zsíralkohol, amelyet a kozmetikai iparban széles körben használnak. Nem azonos a tipikus, elkerülendő alkoholokkal (mint például az etil- vagy izopropil-alkohol), amelyek kiszáríthatják a bőrt. Ez a vegyület összetett, és két zsíralkohol – a cetyl és a stearyl alkohol – keverékéből áll. Ezek a zsíralkoholok természetesen megtalálhatóak különböző növényi és állati zsírokban és olajakban.

Ennek az alkoholnak az elsődleges funkciója az, hogy stabilizálja és sűrítse a kozmetikai termékeket. Emellett emulgeálószerként is funkcionál, ami segít összetartani a termék víz- és olajalapú összetevőit, ezzel megakadályozva, hogy a termék különváljon. A Cetearyl alcohol továbbá javítja a termékek kenhetőségét, biztosítva, hogy simán és könnyedén felvihetőek legyenek a bőrre, emellett növeli a végső termék viszkozitását, vagyis sűrűségét.

A kozmetikai termékekben való alkalmazása révén előnyös hatással van a bőrre. Hidratáló hatása van, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, ezzal csökkenti a szárazság és az érdesség érzetét. Ráadásul nem csak hidratál, de egy lágyító (emollient) tulajdonságú is, ami segít puhábbá és simábbá tenni a bőrt.

A Cetearyl alcohol bizonyos esetekben antioxidáns hatású is lehet, csökkentve ezzel a bőr oxidatív stresszét, ami a bőröregedés egyik vezető okozója. Az ilyen tulajdonságok miatt hasznosítják krémekben, testápolókban, samponokban és balzsamokban, valamint arctisztítókban és maszkokban is.