35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Cetylalkohol, más néven hexadecan-1-ol vagy palmityl-alkohol, egy hosszú szénláncú szatírozott alkohol, melyet széles körben használnak a kozmetikai iparban. Nevének ellenére nem viselkedik mint az alkoholok többsége; nem szárító, hanem épp ellenkezőleg, hidratáló tulajdonságokkal bír. Elsődlegesen természetes forrásból, például kókusz- vagy pálmaolajból vonják ki, de kémiai szintézissel is előállítható.

A cetylalkohol előnyös tulajdonságai miatt vált nélkülözhetetlenné számos kozmetikai termék összetevőjeként. Emulgeálószerként funkcionál, ami segít összetartani a vizes és olajos összetevőket a krémekben és lotionokban, megakadályozva azok szétválását. Emellett vastagítószerként is működik, növelve ezzel a termékek textúrájának testességét és kenhetőségét.

Hidratáló tulajdonsága révén a cetylalkohol képes javítani a bőr természetes védőrétegét, növelve annak hidratáltságát és rugalmasságát. Ezáltal csökkenti a bőr szárazságát és javítja annak általános állapotát. Mivel lágyítja és simítja a bőrfelszínt, gyakori összetevője az arcápoló krémeknek, testápolóknak, és balzsamoknak.

A cetylalkoholt gyakran alkalmazzák kozmetikai termékekben, mint bőrpuhítót és sűrítőanyagot is. Ezek a tulajdonságai hozzájárulnak ahhoz, hogy a késztermékek kellemesebb állagúak és könnyebben felvihetőek legyenek a bőrre. Ezenfelül stabilizáló és habképző tulajdonsága is van, ami nélkülözhetetlen bizonyos típusú kozmetikai termékek, például samponok és habzó fürdőtermékek esetében.

Ritkán okoz irritációt vagy allergiát, így érzékeny bőrű személyek is bátran használhatják. Emiatt és hidratáló tulajdonságai miatt is előszeretettel alkalmazzák a bőrápolásban. A cetylalkohol jelenlétének köszönhetően a kozmetikai termékek segíthetnek a bőr megfelelő hidratáltságának fenntartásában, annak védekező képességének erősítésében és az öregedés jeleinek lassításában.