35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Chamomilla Recutita Flower Extract, ismertebb nevén a kamilla kivonat, a kamillavirágokból származó természetes összetevő. A kamilla évszázadok óta ismert és széles körben használt gyógynövény, amelyet gyakran alkalmaznak a hagyományos gyógyászatban az érzékeny és irritált bőr megnyugtatására. A kozmetikai ipar felfedezte ezt a hatalmas potenciált, és a kamilla kivonatot nagy értékű alkotóelemként kezdte el használni különféle termékek formulájában a bőrápolási és terápiás tulajdonságai miatt.

Ez a növényi kivonat gazdag azulénben, egy erős gyulladáscsökkentő vegyületben, amely segít csillapítani a bőrirritációt és nyugtatja a gyulladást. Emellett antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami hozzájárul a bőr egészségének fenntartásához, megakadályozva a baktériumok és gombák káros hatásait. Ezek a tulajdonságok teszik a kamilla kivonatot különösen hasznosnak az érzékeny bőrű emberek számára, akik hajlamosak a bőrirritációra és a gyulladásra.

Továbbá, hidratáló tulajdonságai révén a kamilla kivonat képes fenntartani a bőr természetes nedvességtartalmát, megelőzve a szárazság és a repedezettség kialakulását. Ezáltal a bőr puhábbá, simábbá és rugalmasabbá válik, ami látványosan javítja a bőr általános állapotát és megjelenését.

A természetes antioxidáns tartalma révén a kamilla kivonat védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben, mint amilyenek a szabad gyökök, amelyek elősegíthetik a bőr öregedési folyamatát. Ezáltal a kamilla kivonat hozzájárul a bőr fiatalos megjelenésének megőrzéséhez.

Kozmetikumokban való felhasználás során a Chamomilla Recutita Flower Extract széles körű előnyöket nyújt. Ezek között találjuk az arctisztítókat, tonikokat, arckrémet, testápolókat és napvédő termékeket, ahol a bőrnyugtató, gyulladásgátló, hidratáló és antioxidáns tulajdonságai kiemelkedően hasznosak.