35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A CI-77499, más néven vasoxid fekete, egy ásványi pigment, amely széles körben használját a kozmetikai iparban a termékek színezésére. Ez a színezék közvetlenül a Földből származó természetes eredetű vagy laboratóriumi körülmények között szintetizált anyagból készül. A vasoxidok közé tartozik, melyek között a vörös, sárga és fekete változatok a leggyakoribbak.

A CI-77499-et elsősorban sötét árnyalatok és mélység hozzáadására használják a kozmetikai termékekben. A sminktermékek, mint például szemhéjpúderek, szemceruzák, szempillaspirálok és alapozók gyakori összetevője. Nagyon finom por formájában használva segít az egyenletes textúra és szín elérésében. Ezenkívül képes az adott kozmetikum ellenálló képességének javítására, mivel nem reagál könnyen más vegyületekkel, ezáltal stabilabbá teszi a formulákat.

Ez a pigment különösen kedvelt a természetes és bio kozmetikumok körében, mivel nem szintetikus adalékanyagokhoz tartozik, így azok számára, akik természetes összetevőket részesítenek előnyben, ideális választás lehet. Ráadásul mivel nem tartozik az allergizáló vagy irritáló összetevők közé, széles körű bőrtípusokon és érzékeny bőrön is alkalmazható.

Természetes mineráltként a CI-77499 bizonyos mértékben védelmet is nyújthat a környezeti stressz faktorokkal szemben. Miközben elsősorban színezéki céllal használják, az ásványi pigmentek, így a vasoxidos formulák is, képesek lehetnek a bőrt egy bizonyos mértékben megvédeni az UV sugárzástól és más külső stressz tényezőktől.