35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A CI 77891, ismertebb nevén titán-dioxid, egy széles körben alkalmazott ásványi pigment, melyet gyakran használnak kozmetikumokban és bőrápolási termékekben azért, mert kiváló fehérítő és fedő hatással rendelkezik. Emellett UV-szűrőként is funkcionál, így hozzájárul a bőr napfény okozta károsodásának megelőzéséhez. Ez a fehér színű por az Összetevők EU-s és nemzetközi megnevezési rendszerének (INCI) részeként található meg sok különböző típusú kozmetikai termék összetevőjében, beleértve napvédő krémeket, alapozókat, kompakt porokat, rúzsokat, szemfestékeket és egyéb bőrápoló készítményeket.

A titán-dioxid elsődleges célja a kozmetikumokban az, hogy javítsa a termék esztétikai jellemzőit. Mint fehérítő szer, segít a termékek színének meghatározásában, fedőképessége révén pedig egyenletesebbé teszi a bőr megjelenését, eltakarva a bőrhibákat és pigmentfoltokat. Emellett, mint már említettük, UV-szűrőként is működik, amely védelmet nyújt a káros UVA és UVB sugárzás ellen, csökkentve ezzel a bőrrák kockázatát és lassítva a bőr öregedésének jeleit.

Bár a titán-dioxid számos előnyt kínál, felmerültek aggodalmak az élettani hatásaival kapcsolatban is, főleg mikor nanopartikulum formájában kerül felhasználásra. A nanoméretű részecskék könnyebben bejuthatnak a bőr mélyebb rétegeibe, ami potenciális egészségügyi kockázatokat vet fel. Ennek ellenére, a jelenlegi tudományos álláspont szerint, ha megfelelően használják, a titán-dioxid biztonságos összetevőnek számít a kozmetikumokban.

Végezetül, összefoglalva a titán-dioxid kozmetikai felhasználásának fő előnyeit és élettani hatásait: