35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A CI 77947, ismertebb nevén cink-oxid, egy széles körben használt összetevő a kozmetikai és bőrápolási termékekben. Alapvetően fehér por formájában található meg, amelyet a cink és az oxigén alkot. Az anyagot már évszázadok óta használják a bőr védelmében, és sokoldalúságának köszönhetően ma is nélkülözhetetlen összetevő sok kozmetikai formulában.

Egyik fő tulajdonsága, hogy fizikai napvédőként működik, vagyis a bőr felszínén maradva visszaveri és szétszórja a káros UV-sugarakat, így megakadályozva azok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe. Ez a tulajdonság teszi kiváló választássá a napvédelemre irányuló termékekben, mint például naptejekben és -krémekben. Továbbá a cink-oxid gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással is rendelkezik, ami különösen előnyös a problémás, aknéra hajlamos bőr számára. Segít csökkenteni a bőrirritációt és az aknét okozó baktériumok szintjét, ezáltal hozzájárulva a bőrkép javulásához.

A cink-oxid pelenkakiütés elleni krémekben is gyakran fellelhető összetevő, mivel képes megnyugtatni a gyulladt bőrfelületeket és védelmet nyújtani az újabb irritációval szemben. Ezen kívül a sérült bőr gyógyulását is elősegítheti, olyan termékekben használva, amelyek kisebb égési sérülések, sebek és horzsolások kezelésére szolgálnak.

A cink-oxid hatékonyságát megnövelheti, ha más bőrvédő és ápoló összetevőkkel kombinálják, mint például az aloe vera vagy E-vitamin, amelyek hozzájárulnak a bőr hidratálásához és regenerálódásához. Emellett, mivel a cink-oxid nem válik kémiai reakcióba más összetevőkkel, stabil adalékanyag sokféle készítményben.

Olyan dekoratív kozmetikumokban is megtalálható, mint az alapozók és púderek, ahol részben a bőrhibák eltüntetését, részben a bőr védelmét szolgálja UV-sugárzással szemben, ezenfelül mattító hatású is lehet.

Fontos élettani hatásai közé tartozik: