35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A cink-oxid egy fehér, por alakú anyag, amely széles körben alkalmazásra kerül a kozmetikai iparban. A cink-oxid jótékony tulajdonságai miatt rendkívül népszerű összetevővé vált számos bőrápolási termékben. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy fizikai napfényvédőként funkcionál, ami azt jelenti, hogy a bőr felszínén maradva visszaveri a nap UV-sugarait, így megóvja a bőrt a leégéstől és elősegíti annak egészségének megőrzését.

Továbbá, a cink-oxid antimikrobiális hatása révén képes csökkenteni a bőrirritációt és elősegíteni a kisebb bőrsebek, valamint az ekcéma és a pelenkakiütések gyógyulását. A gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén hatékonyan lehet alkalmazni irritált bőr nyugtatására, csökkentve a bőrpírt és az irritációnak köszönhető kellemetlen érzéseket. Pluszban, segít normalizálni a bőr olajtermelését, így hasznos összetevője lehet a zsíros és aknés bőrűek számára készült termékeknek is.

A cink-oxidot tartalmazó kozmetikai termékek közé tartoznak a napvédő krémek, baba pelenka kiütés elleni krémek, arcápolók, sminktermékek (alapozók, púderek), valamint egyes akne kezelésére szolgáló termékek. A cink-oxid a kozmetikai formulákban stabil anyag, ami hosszú távú védelmet és ápolást nyújt, nem irritál, így érzékeny bőrűek számára is ajánlott. Ezen felül képes a bőrön maradva hosszú ideig hatékony védelmet biztosítani a környezeti stressz faktorokkal szemben.

Ez az ásványi anyag nemcsak külsőleges alkalmazás során mutatja meg jótékony hatásait, de a bőr egészségét is elősegíti a megfelelő bőrbarrier kialakításával és a nedvesség megtartásával, ami kritikus a bőr egészségének és fiatalos megjelenésének megőrzéséhez. A cink-oxid tehát egy sokoldalú összetevő, amely támogatja a bőr védelmét, regenerálódását és általános egészségét.