35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil, más néven bergamott olaj, egy illóolaj, amelyet a bergamottfa gyümölcsének héjából nyernek ki. Ez az olaj számos kozmetikai termékben használatos az általa nyújtott rendkívüli előnyök és tulajdonságok miatt. A bergamott olajat leginkább a parfümökben és bőrápolási termékekben lehet megtalálni, ahol kihasználják kellemes, frissítő illatát és bőrre gyakorolt jótékony hatásait.

A bergamott olaj tartalmazza az úgynevezett furokumarinokat, amelyek az UV-sugárzással érintkezve bőrirritációt vagy érzékenységet okozhatnak, ezért a nyári időszakban, illetve erős napsütésnek kitett helyeken való használatakor óvatosság szükséges. Ugyanakkor, megfelelően kezelve és a termékformulációk részeként, számos előnyt kínál, többek között a bőr kondicionálását és tonizálását.

Bőrápolás terén a bergamott olaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén segíthet bizonyos bőrproblémák, például akné kezelésében. Az olaj könnyedén felszívódik, így nem hagy zsíros érzetet a bőrön, miközben elősegíti a bőr hidratáltságát és simaságát. Ezen kívül segíthet az olajos bőr egyensúlyának helyreállításában és a pórusok méretének csökkentésében.

A bergamott olajat gyakran alkalmazzák aromaterápiás célokra is, mivel friss, citrusos illata elősegítheti a relaxációt, csökkentheti a stresszt és javíthatja a hangulatot. Ezen pszichológiai hatások is fontos szempontot jelentenek a kozmetikai termékekben való használat során, hiszen egy termék nemcsak az érzékszerveinkre, hanem az érzelmeinkre is hatást gyakorolhat.