35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Citrus limon peel oil, más néven citromhéj olaj, a citromhéjból kinyert illóolaj. Ez az olaj természetes forrása az erős, frissítő citromillatnak, és számos aktív vegyületet tartalmaz, mint például a limonén, amely jól ismert antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságairól. A citromhéj olaj széles körben használatos a kozmetikai iparban, különféle termékekben található meg, mint például arcápolók, testápolók, samponok és balzsamok.

A kozmetikumokban való alkalmazásának egyik fő oka a citromhéj olaj antibakteriális és antifungális tulajdonsága, amely segít a bőr tisztán tartásában és csökkenti a különféle bőrproblémák, mint az akné kialakulásának esélyét. Ezen tulajdonságai révén rendkívül népszerű összetevő az arctisztító termékekben és tonikokban.

Ezen kívül a citromhéj olajban található antioxidánsok, mint a vitamin C, védelmet biztosítanak a bőr számára a szabad gyökök által okozott károsodással szemben. Ezek az antioxidánsok segíthetnek a bőr öregedésének lassításában, elősegítve a fiatalosabb kinézetű bőrt. A citromhéj olaj továbbá elősegítheti a bőr világosítását és a pigmentfoltok halványítását is.

A citromhéj olajnak tonizáló hatása is van, amely serkenti a bőr vérkeringését, fokozza a bőr rugalmasságát és tónusát. Ezáltal javíthatja a bőr általános megjelenését és vitalitását. Ezenfelül kiválóan alkalmas a zsíros bőr egyensúlyának helyreállítására, szabályozva a bőr zsírtermelését, csökkentve a fénylő bőr megjelenését.

Mentális és emocionális előnyei is vannak; a citromhéj olaj friss, tiszta illata javíthatja a hangulatot, csökkentheti a stresszt és fokozhatja az energiaszintet. Ezért sok wellness és aromaterápiás termékben is előszeretettel használják.

currency