35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Coffea Arabica Seed Extract, más néven arabica kávébogyó kivonat, egy értékes összetevő, amely előszeretettel jelenik meg a kozmetikai és bőrápolási termékekben. Az arabica kávé, mint növény, régóta híres antioxidáns tulajdonságairól, amelyeknek köszönhetően kiválóan alkalmas a bőr védelmére és ápolására. A kivonatot a Coffea Arabica növény magjaiból, azaz a kávébogyókból nyerik ki, amik gazdagok antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így számos bőrápolási előnyt kínálnak.

Ez a természetes kivonat különösen hatékony a bőr hidratálásában és táplálásában. Segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, így elősegítve annak rugalmasságát és simaságát. Emellett antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt a káros szabad gyökökkel szemben, amelyek a bőr öregedésének előidézői lehetnek. Így a Coffea Arabica Seed Extract hozzájárul a bőr öregedési folyamatának lassításához, finom vonalak és ráncok megjelenésének késleltetéséhez.

Az arabica kávébogyó kivonat a bőr megnyugtatásában is fontos szerepet játszik. Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően segíthet csillapítani a bőrirritációt, valamint enyhítheti a bőrpírt és a gyulladást. Ebben a kontextusban különösen előnyös lehet az érzékeny vagy problémás bőrű egyének számára.

Emellett serkentő hatása miatt gyakran használják cellulit elleni és bőrfeszesítő termékekben is. A Coffea Arabica Seed Extract segíthet javítani a bőr mikrokeringését, ezáltal elősegítve a bőr feszesebb és simább megjelenését. A kávébogyók kafeintartalmának köszönhetően ez a kivonat támogathatja a bőr feszességének és tónusának javítását.

A kozmetikai iparban tehát a Coffea Arabica Seed Extract széles körben alkalmazott összetevő, amelynek számos jótékony hatása van a bőrre. A hidratálástól kezdve az öregedésgátláson át a bőrfeszesítésig sokféle termékformulációban megtalálható, hogy kihasználja antioxidáns, gyulladáscsökkentő, hidratáló és serkentő tulajdonságait.