35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A D-Panthenol, más néven dekspantenol vagy pro-vitamin B5, egy vitamin előanyag, amely az emberi szervezetben pantoténsavvá alakul. Számos kozmetikai és bőrápolási termék kulcsfontosságú összetevője, mivel hihetetlenül sokoldalú előnyökkel rendelkezik a bőr és a haj ápolásában. Képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, ahol segít a bőr hidratálásában, megújításában és javításában.

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a D-Panthenolnak az, hogy erős hidratáló hatású, mivel magához vonzza a vizet, így segítve a bőr nedvességtartalmának megőrzését. Ezáltal a bőr puhábbá, simábbá és rugalmasabbá válik, miközben csökkentheti a bőrirritációt és a gyulladást is. A D-Panthenol rendkívül hatékony bőrnyugtatóként is ismert, ami segít megnyugtatni az érzékeny, irritált vagy akár napégés által sújtott bőrt.

A hajápolás terén a D-Panthenol szintén értékes összetevő, mivel segít megerősíteni a hajszálakat, növeli azok rugalmasságát és csökkenti a törékenységet. Emellett egyfajta védőréteget képez a hajszálakon, amely védelmet nyújt a külső káros hatásokkal szemben. A D-Panthenol képes behatolni a hajszál belsejébe, ott hidratálva és táplálva azt belülről, így segítve elő a haj egészségének megőrzését és a sérült hajstruktúrák helyreállítását.

Ezen felül sebgyógyulást serkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, gyorsítva a bőr természetes regenerációs folyamatát, ami különösen hasznos lehet apróbb sérülések, vágások, horzsolások esetén. A D-Panthenol jelenléte a kozmetikumokban hozzájárulhat a bőröregedés jeleinek csökkentéséhez, a finom vonalak és ráncok megjelenésének lassításához általános bőrmegújító hatása révén.