35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Daucus carota root extract, ismertebb nevén sárgarépa kivonat, a sárgarépalé gyakori összetevőjéből származik, melyet gyakran használnak kozmetikai és bőrápolási termékekben. Ez a természetes kivonat gazdag A-vitaminban és antioxidánsokban, különösen béta-karotinban. Ezek az összetevők elősegíthetik a bőr egészségének megőrzését és javítását, valamint védelmet nyújthatnak a környezeti stressz faktorokkal szemben.

Az A-vitamin és a béta-karotin segíthet megelőzni a bőr öregedésének jeleit, mint például a finom ráncok és a bőr megereszkedése, mivel elősegítik a kollagén termelődését, mely fontos a bőr rugalmasságához. Ezek az antioxidánsok továbbá kiválóan küzdenek a szabad gyökök ellen, amelyek sejtjeink károsodását okozhatják, ezáltal védelmet nyújtanak a környezeti ártalmak, például a UV-sugárzás és a légszennyezés ellen.

A sárgarépa kivonat hidratáló hatású is, ami segít fenntartani a bőr természetes nedvességtartalmát, ezáltal simábbá és ragyogóbbá téve azt. Bizonyos esetekben ez a kivonat lágyító hatású is lehet, ami segít csökkenteni a bőr szárazságát és irritációját, ezzel elősegítve a puha és sima bőr megőrzését.

Mivel a sárgarépa magas antioxidáns-tartalmú, gyakran alkalmazzák bőrregeneráló és sebgyógyító formulákban is. Segíthet a sérült bőr gyorsabb javításában, továbbá támogathatja a bőr természetes gyógyulási folyamatait. E titkok miatt a Daucus carota root extractot sokszor találjuk napvédő termékekben és bőrnyugtató formulákban egyaránt.

A sárgarépa kivonat azonban, mint minden kozmetikai összetevő esetében, allergiás reakciókat is kiválthat, bár ez ritkán fordul elő. Mindig ajánlott először bőrpróbát végezni egy új termék használata előtt, különösen, ha valakinek érzékeny bőre van.