35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Eugenol egy természetes vegyület, melyet előszeretettel használnak a kozmetikai iparban különféle termékek gyártásakor. Ez a vegyület elsősorban a szegfűszegolajban található meg nagy koncentrációban, de előfordul a fahéj, a bazsalikom és néhány más fűszer- és gyógynövény olajában is. Az eugenol jellegzetességei közé tartozik az erős, fűszeres illat és enyhe érzéstelenítő hatás, aminek köszönhetően kiválóan alkalmazható a kozmetikai és szépségápolási termékek széles skálájában.

A kozmetikumokban az eugenol több funkciót is ellát. Az egyik legfontosabb szerepe az antibakteriális és gombaellenes tulajdonságainak köszönhető, melyek révén hozzájárul a készítmények tartósításához és segít megakadályozni azok elromlását. Ezenfelül fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt gyakran használják szájápolási termékek, például fogkrémek és szájvizek összetevőjeként, hogy enyhítse a fogínygyulladást és más szájüregi problémákat. Az eugenolnak köszönhetően ezek a termékek hatékonyabb segítséget nyújtanak a fogak és a száj egészségének megőrzésében.

Emellett az eugenol a kozmetikumokban illatanyagként is szerepel, hozzáadva termékekhez, mint például szappanok, testápolók, és illóolaj-keverékek, hogy javítsák azok illatát és általános érzéki élményét. Bár elsődlegesen nem eugenolra épülnek ezek a termékek, a hozzáadott eugenol emeli az általános élményt, kihasználva a vegyület kellemes, fűszeres aromáját.

Azonban minden kozmetikai összetevővel kapcsolatban, így az eugenollal szemben is, fontos a megfelelő dózisban való alkalmazás, hiszen túlzott használata irritációt és allergiás reakciót is okozhat egyes embereknél. Ezért a kozmetikai termékek gyártóinak figyelembe kell venniük az ajánlott koncentrációs korlátokat, hogy biztonságos és kellemes termékeket kínálhassanak.