35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Charcoal powder, más néven aktív szénpor, egy mélyfekete színű por, amelyet különféle szerves anyagok, többek között kókuszdió héjából, bambuszból vagy fafajtákból való pörköléssel és oxigén hiányos körülmények között való előállításával készítenek. Az aktív szén különlegessége a rendkívül nagy felülete, mely lehetővé teszi számára, hogy hatékonyan megkössön különféle vegyületeket, szennyeződéseket és toxinokat.

A kozmetikai iparban az aktív szénpor népszerűségét elsősorban annak méregtelenítő és tisztító tulajdonságainak köszönheti. Olyan termékekben használják, mint az arcmaszkok, arclemosók, fogkrémek és bőrradírok. A por képes arra, hogy mélyen behatoljon a bőr pórusaiba, eltávolítva a szennyeződéseket, a felesleges olajat és a baktériumokat, ezáltal elősegítve a bőr tisztább, egészségesebb megjelenését.

Ezenkívül az aktív szén gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ami segít csökkenteni a pattanásos bőr okozta irritációt és gyulladást. A fogkrémekben alkalmazva segít a fogak fehérítésében, eltávolítva a felületi foltokat és elősegítve a szájhigiénia javulását. Ennek ellenére a túlzott használata nem ajánlott, mivel a nagyfokú súrlódás károsíthatja a fogzománcot.

A kozmetikumokban való alkalmazás során a Charcoal powder összetevője azon termékeknek, amelyek célja a mélytisztítás és a bőrfelület megújítása. Annak ellenére, hogy számos előnyös tulajdonsága van, fontos megjegyezni, hogy bizonyos bőrtípusokra irritálóan ható lehet, ezért érzékeny bőr esetén körültekintően kell alkalmazni.