35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Foeniculum Vulgare Extract, magyarul édeskömény kivonat, a Foeniculum vulgare növényből származik, ami egy aromás, mediterrán régióban őshonos növény. A Foeniculum vulgare kivonatának felhasználása a kozmetikai iparban különösen értékesnek számít annak többféle jótékony hatása miatt. Ez a természetes összetevő számos bőrápolási és kozmetikai termékben megtalálható, mint például krémekben, tonikokban, arcszérumokban és testápolókban, köszönhetően annak tápláló, hidratáló és bőrmegújító tulajdonságainak.

A Foeniculum Vulgare Extract gazdag antioxidánsokban, mint a flavonoidok és a fenolsavak, amelyek erősítik a bőr védekező mechanizmusait, segítik a bőr regenerálódását és harcolnak a káros szabad gyökök ellen. Ezek az antioxidánsok támogatják a bőr fiatalságának és rugalmasságának megőrzését, valamint csökkentik a korral járó jelek, így például a finom vonalak és a ráncok megjelenését.

Ezen kívül hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel képes segíteni a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, ezáltal elősegíti a bőr simaságának és rugalmasságának javulását. A Foeniculum Vulgare Extract megfelelő hidratációja révén csökkenti a bőr szárazságát és a hozzá kapcsolódó problémákat, mint például a hámlást és a viszketést.

Antimikrobiális hatása is kiemelendő, ami lehetővé teszi, hogy segítsen a bőrirritációk, például a pikkelysömör, az ekcéma és más gyulladásos bőrállapotok kezelésében. A természetes antimikrobiális tulajdonságok révén a Foeniculum Vulgare Extract segíthet a patogén mikroorganizmusok, így a baktériumok és gombák elleni védekezésben is.

Az édeskömény kivonat egyedi, enyhén édes illata miatt kedvelt összetevője lehet az illatanyagoknak és parfümöknek is, hozzáadva ezekhez a termékekhez egy kellemes, természetes aromát.