35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Glikoproteinek speciális fehérjék, amelyek oligoszacharidokhoz (rövid szénhidrátláncokhoz) kapcsolódnak. Sokszínű funkcióiknak köszönhetően a kozmetikai iparban is alkalmazzák őket. Ezek a fehérjék elősegítik a bőr hidratálását, mivel képesek vizet megkötni, így növelve a bőr rugalmasságát, és csökkentve a ráncok mélységét. Emellett serkentik a bőrsejtek regenerációját és javítják a sejtek közötti kommunikációt, amely hozzájárul a bőr egészséges működéséhez és megjelenéséhez.

Ezen fehérjék antioxidáns tulajdonságaik révén képesek megvédeni a bőrt a környezeti stressz faktorok, például a UV sugárzás és szennyező anyagok okozta károsodástól. Ezáltal csökkenthetik a bőröregedés jeleit és elősegíthetik a bőr egészséges megjelenésének fenntartását. A glikoproteinek emellett javíthatják a bőr sejtjeinek oxigénellátását, amely fontos a bőr éltető erejének és tónusának megőrzésében.

A kozmetikai termékek formulációjában a glikoproteinek gyakran találhatóak hidratáló krémekben, anti-aging (öregedésgátló) termékekben, szérumokban és arcápolási termékekben. Ezekben a termékekben előnyös tulajdonságaik révén elősegíthetik a bőr finomabb, simább és fiatalosabb megjelenését.

A glikoproteinek tehát számos előnnyel rendelkeznek, amelyek kiemelkedővé teszik őket a kozmetikumok összetevői között. Ezek a tulajdonságok teszik őket az öregedésgátlás, a hidratálás és a bőrvédelem terén egyaránt hatékony alkotóelemmé.