35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A hidrogénezett ricinusolaj egy módosított formája a ricinusolajnak, amelyen hidrogénezési folyamatot végeztek el. Ez a folyamat egy telített zsírrá alakítja a ricinusolaj egy részét, így az keményebb, viaszos állagot vesz fel. A kozmetikai iparban széles körben alkalmazzák emiatt a tulajdonsága miatt, különböző termékkategóriákban.

A hidrogénezett ricinusolajat főleg emulgeálószerként, azaz víz és olaj típusú összetevők stabilizálására használják a kozmetikumokban. Ez lehetővé teszi, hogy a krémek, lotionok és egyéb bőrápolási termékek egységes állagot és textúrát kapjanak, mivel ez az összetevő segít megőrizni a különböző összetevők homogén keveredését az eltarthatóságuk során. Emellett a hidrogénezett ricinusolaj növeli a termékek viszkozitását is, ami sűrűbbé és kenhetőbbé teszi azokat.

Az emulgeáló tulajdonságai mellett a hidrogénezett ricinusolajat gyakran használják bőrkondícionáló és bőrpuhító szerként is. Képes a bőrön egy védőréteget képezni, amely segít megtartani a nedvességet a bőrben, ezáltal hidratálttá és simábbá teszi a bőrfelületet. Ez a tulajdonság különösen hasznos a száraz vagy érzékeny bőrű személyek számára, mivel segít helyreállítani a bőr természetes védőrétegét és javítani annak textúráját.

Az említett tulajdonságai révén a hidrogénezett ricinusolaj számos kozmetikai termékben megtalálható, mint például rúzsok, balzsamok, krémek, lotionok, és egyéb sminktermékek. Különösen olyan termékekben előnyös, ahol a tartósság, a matt hatás vagy a bőrápolás is fontos szempont.

A hidrogénezett ricinusolaj további előnye, hogy kémiai stabil és viszonylag inert, ami csökkenti az irritáció vagy allergiás reakciók kockázatát a bőrön alkalmazva. Ez teszi ideálissá érzékeny bőrű személyek számára és a szem körüli bőrápolási termékekben való alkalmazásra is.