35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A hidrolizált kollagén egy kis molekulasúlyú peptid, amely a kollagén bontási folyamatán keresztül jön létre. Ez a bontás lehetővé teszi, hogy a kollagén molekulák sokkal kisebb részekre bomoljanak, ami megkönnyíti a bőr általi felvételüket. A kozmetikumokban való használata elsősorban a bőrápolás területén terjedt el, ahol a hidratálás, a bőr rugalmasságának és szilárdságának javítása, valamint a ráncok és finom vonalak megjelenésének csökkentése a cél.

A kollagén létfontosságú szerepet tölt be a bőr szerkezetében, mivel ez az anyag adja a bőrnek a szilárdságát és rugalmasságát. Az életkor előrehaladtával a bőr természetes kollagén termelése csökken, ami a bőr öregedéséhez vezet, beleértve a ráncok megjelenését és a bőr lazaságát. A hidrolizált kollagén alkalmazása a kozmetikumokban hozzájárulhat a bőr saját kollagénszintjének támogatásához és pótlásához, ezzel segítve a bőröregedés jeleinek lassítását.

A kollagén hidrolizátumot tartalmazó termékek, például arckrémek, testápolók, szérumok és maszkok általában azt ígérik, hogy javítják a bőr hidratáltságát, növelik a bőr feszességét és rugalmasságát, valamint segítenek csökkenteni a finom vonalakat és ráncokat. Ezek a hatások hozzájárulnak a bőr fiatalosabb megjelenésének fenntartásához.

Az említettek mellett a hidrolizált kollagén antiinflammatorikus tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek a bőrgyulladás és egyes bőrirritációk enyhítésében. Ezen kívül egyes kutatások azt is sugallják, hogy elősegítheti a sebgyógyulást és javíthatja a bőr általános egészségi állapotát.