35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Hydrolyzed Opuntia Ficus-Indica Flower Extract egy hidrolizált kivonat, ami az Opuntia Ficus-Indica, vagyis a fügekaktusz virágából származik. Ez a növény elsősorban Mexikóban őshonos, de számos más, szárazságtűrő területen is megtalálható világszerte. A fügekaktusz kivonata azért vált népszerű összetevővé a kozmetikai iparban, mert számos kedvező tulajdonsága révén hozzájárul a bőr egészségének és szépségének megőrzéséhez.

Ez a kivonat jelentős mértékben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyökök káros hatásait, ezáltal csökkentve a bőr idő előtti öregedésének jeleit, mint például a ráncokat és a finom vonalakat. Továbbá gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is, amelyek táplálják és revitalizálják a bőrt, visszaadva annak természetes ragyogását és egészségét.

A hidrolizálási folyamat révén a nagy molekulasúlyú fehérjéket kisebb, a bőr által könnyebben felvehető aminosavakka alakítják, így a kivonat még hatékonyabban képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe. Ezáltal hidratálja a bőrt, megőrzi annak rugalmasságát és simaságát, miközben segít fenntartani a bőr természetes vízháztartását és növeli annak ellenálló képességét a különböző környezeti stressz faktorokkal szemben.

A Hydrolyzed Opuntia Ficus-Indica Flower Extract gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek révén hozzájárul a bőrirritációk és a bőrpír csökkentéséhez, nyugtatja a bőrt, segít helyreállítani annak természetes egyensúlyát. Ezek a tulajdonságok különösen hasznosak olyan bőrproblémák esetén, mint az akne vagy az ekcéma.

Mivel a kivonat nem zsíros és könnyen felszívódik, számos bőrápolási termékben megtalálható, mint például hidratáló krémekben, szérumokban, arcmaszkokban vagy napvédő termékekben. A sokoldalúsága és a bőrre gyakorolt pozitív hatásai miatt egyre népszerűbb összetevő a kozmetikai termékekben.