35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Jasminum officinale, közismert nevén jázmin, egy virágos növény, amelyet gyakran használnak a parfümök és különféle kozmetikai termékek előállításához. Ennek a növénynek a virágából készült kivonatokat évezredek óta értékelik illatos, nyugtató és gyógyító tulajdonságaik miatt. A jázmin különleges helyet foglal el a kozmetikai iparban, ahol több okból is előszeretettel használják.

Egyik fő vonzereje a jázminnak az erőteljes és kellemes illata, amely javítja a termékek illatélményét, így kozmetikumokat, mint például testápolókat, szappanokat, samponokat és parfümöket tesz vonzóbbá a fogyasztók számára. Az illat terápiás hatású is lehet, elősegítve a relaxációt és stresszoldást, ami különösen fontos a wellness-orientált termékeknél.

A jázmin aktív összetevői, mint az antioxidánsok, segítenek harcolni a bőr öregedésének jelei ellen, mint a ráncok és a finom vonalak. Ezek az antioxidánsok védelmet nyújtanak a környezeti stresszorokkal, például a szennyeződésekkel és az UV-sugárzással szemben, amelyek elősegíthetik a korai bőröregedést. Emellett a jázminolajnak gyulladáscsökkentő tulajdonságai is vannak, amelyek segítenek megnyugtatni az irritált bőrt és csökkentik a pirosodást. A jázmin kivonata segíthet a bőr hidratáltságának fenntartásában, elősegítve az egészséges és ragyogó bőrmegjelenést.

Ezen túlmenően, a jázmin antimikrobiális tulajdonságai miatt kedvező hatással van a bőr tisztaságára és általános egészségére. Ezek a tulajdonságok segíthetik a bőrproblémák, mint például az akne kezelését, mivel segíthetik a baktériumok elszaporodása elleni harcot a bőrön.

A jázmin kivonatot tartalmazó termékek használata nemcsak külsőleg, hanem aromaterápiás előnyökkel is járhat a felhasználó számára. A jázmin illatának belélegzése segíthet jobb hangulatot előidézni, csökkenteni a szorongást és javítani az alvás minőségét, ami a test és az elme egészségének széles körét támogathatja.