35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Kaolinit egy féle fehér agyag, amelyet gyakran alkalmaznak a kozmetikai iparban különböző termékek gyártásakor. Ez a természetes anyag magas szilíciumdi-oxid és alumínium-oxid tartalommal rendelkezik, ami miatt kedvelt összetevője lehet az arcápolási és bőrápolási termékeknek. A kaolinit lágy és finom szerkezetű, gyengéden exfoliál, miközben segít elnyelni a bőr felszínén található felesleges zsírt és szennyeződéseket anélkül, hogy irritálná vagy kiszárítaná a bőrt.

Ez az agyag különösen alkalmas az érzékeny bőrű emberek számára, mivel nem tartalmaz keményebb szemcséket, amelyek károsíthatják a bőrt. Hatékonyan tisztítja a pórusokat, segít eltávolítani a komedónokat (mitesszereket), és csökkenti a bőrön lévő olajosságot, így tökéletes összetevője lehet az aknés, valamint olajos bőr kezelésére szolgáló termékeknek. A kaolinit nem csupán tisztító hatással bír, hanem bőrnyugtató tulajdonsága révén csökkenti a bőrirritációt és a gyulladást is, elősegítve a bőr egészséges megjelenését.

Az ezen agyag által kínált előnyöknek köszönhetően számos kozmetikai termékben megtalálható. Ezek közé tartoznak többek között az arc- és testradírok, maszkok, alapozók és más bőrtisztító szerek. Ezen kívül a kaolinit hasznos összetevője lehet a dezodoroknak is, mivel képes elnyelni a nedvességet, csökkenteni a szagokat anélkül, hogy irritálná a bőrt.