35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Caffeine, más néven koffein, egy természetes vegyület, melyet számos növény termel kémiai védekezési mechanizmusként, de leginkább kávébabokból, tealevelekből, kakaóbabokból és kolanusszból is nyernek. A kozmetikai iparban széles körben használják, különösen a bőrápolási és hajápolási termékekben, a széleskörű előnyös hatásai miatt.

Antioxidáns tulajdonságai révén a koffein hatékonyan véd a káros szabadgyökök ellen, amelyek a bőr korai öregedéséért felelősek. Ezek a szabadgyökök az UV sugárzásnak, a környezeti szennyezésnek és más káros tényezőknek való kitettség miatt keletkeznek, így a koffein tartalmú termékek használata csökkentheti a ráncok és a finom vonalak megjelenését.

Vérbőséget elősegítő hatásának köszönhetően a koffein segíti a bőr vérkeringését, aminek köszönhetően a bőr frissebbnek és élettelibbnek látszik. Ez különösen hasznos a szem alatti karikák és puffadtság csökkentése szempontjából, mivel fokozza a véráramlást ezen a területen, megkönnyítve a szem körüli sötét területek halványítását.

A zsírsavak lebontásában játszott szerepe miatt a koffein szintén kedvelt összetevő a karcsúsító és cellulit elleni készítményekben. Támogatja a zsírlebontást, ezáltal segíthet a bőr feszesebbé és simábbá tételében, valamint a cellulit megjelenésének csökkentésében.

A koffein továbbá hajnövekedést serkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami hajápolási termékek fontos összetevőjévé teszi. Segíthet az alopecia (hajhullás) esetén, mivel serkenti a hajhagymákat, ezáltal támogatva a haj sűrűségének és egészségének fokozását.

Összességében a koffein számos élettani hatással rendelkezik, amelyek különösen előnyösek a kozmetikai termékekben való felhasználás szempontjából. Ezek közé tartozik:

currency