35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Lactic acid, más néven tejsav, egy alfa-hidroxi sav (AHA), mely természetesen számos élelmiszerben megtalálható, és a testünk is termeli az izmokban fizikai aktivitás során. A kozmetikai iparban rengeteg termékben találkozhatunk vele, köszönhetően annak, hogy számos előnyös hatással bír a bőrre. Gyakran alkalmazzák hidratáló, hámlasztó, és pH-szabályozó összetevőként a legkülönfélébb bőrápolási termékekben, beleértve az arctisztítókat, tonikokat, szérumokat, hidratáló krémeket és maszkokat.

A tejsav jótékony hatásai közé tartozik, hogy segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, ezáltal elősegítve a bőr megújulását és simább, ragyogóbb megjelenését. Ezenkívül képes serkenteni a kollagén termelést, ami hozzájárul a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzéséhez. A hidratáló tulajdonságai révén növeli a bőr vízmegtartó képességét, segítve ezzel a száraz, pikkelyes bőrfelületek kezelését. A tejsav enyhe savként működve segít normalizálni a bőr pH-értékét, ami létfontosságú a bőr egészséges mikroflórájának fenntartásában és a különféle bőrproblémák, mint például akné kialakulásának megelőzésében.

Az Lactic acidot érzékeny bőrűek is jól tolerálják, hiszen kevésbé irritáló, mint egyes más AHA-k, például a glikolsav. Ez teszi különösen hasznossá azok számára, akik finom, mégis hatékony hámlasztást szeretnének elérni, anélkül, hogy bőrirritációt váltanának ki. A különböző koncentrációjú és formulázású kozmetikumokban történő alkalmazásával az érzékenyebb bőrűek is megtalálhatják a számukra megfelelő terméket.