35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Lavandula Angustifolia flower water, ismertebb nevén levendula virágvíz, egy olyan összetevő, melyet gyakran használnak a kozmetikai iparban. Természetes forrása miatt kedvelt választás a bőrápolási és kozmetikai termékekben. A levendula virágvíz előállítása a Levendula növény (Lavandula Angustifolia) virágainak a destillálásával történik. Ez a folyamat lehetővé teszi a virágok illóolajának és hatóanyagainak kinyerését, így egy finoman illatos, terápiás vizet kapunk, amely a növény jótékony tulajdonságait hordozza.

A levendula virágvíz sokoldalúsága miatt gyakori összetevője a kozmetikumoknak. Hidratáló tulajdonsága révén segít fenntartani a bőr természetes nedvességtartalmát, ami létfontosságú egy egészséges, szép bőrkép eléréséhez. Emellett a levendula virágvíz nyugtató hatású, így ideális érzékeny, irritált, vagy gyulladt bőr ápolására. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a pattanásos, problémás bőr kezelésének is kiváló eszköze. Továbbá, a levendula virágvíz segíthet a sejtek regenerálódásában és a bőr megfiatalításában. A tonikok, arctisztítók és hidratáló krémek gyakori összetevője, de alkalmazható sminklemosóként is az arcbőr nyugtatására és tisztítására.

Az aromaterápiás tulajdonságai miatt a levendula virágvíz relaxáló és stresszcsökkentő hatással is bír. Ezt az előnyt kihasználva, sok kozmetikai termék, mint például fürdőolajok és testápolók is tartalmazzák, hogy nyugtató hatást biztosítsanak a bőrápolás mellett. Ezenkívül a levendula virágvíz enyhe illata segít a lelki egyensúly és a jó közérzet elérésében, ami a mindennapi bőrápolási rutin során extra jutalomként szolgál.

Mivel a levendula virágvíz természetes összetevő, az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. Azonban, mint minden kozmetikai terméknél, érdemes először kis mennyiséget bőrön tesztelni annak érdekében, hogy kizárjuk az esetleges allergiás reakciókat.