35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Levulinic Acid, más néven 4-oxopentánsav, egy szerves vegyület, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kozmetikai iparban, köszönhetően sokoldalúságának és környezetbarát jellemzőinek. Ez a vegyület természetesen előfordul bizonyos gyümölcsökben és növényekben, és biotechnológiai eljárásokkal is előállítható, például biomasszából. A levulinsav jelentősége abban rejlik, hogy új generációs tartósítószerként, bőrcondicionáló szerként, valamint pH-szabályozóként funkcionál a kozmetikai formulációkban.

A levulinsav felhasználásának egyik fő előnye, hogy kíméletes a bőrhöz, ellentétben néhány hagyományos kémiai tartósítószerrel, amelyek irritálhatják a bőrt vagy allergiás reakciókat válthatnak ki. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas érzékeny bőrű felhasználók számára is. Emellett antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ami hozzájárul a bőr egészségének megőrzéséhez, lassítva az öregedési folyamatokat és segítve a bőr regenerálódását.

A levulinsavat tartalmazó kozmetikumok javítják a termék stabilitását és meghosszabbítják annak eltarthatóságát. Ezáltal csökkenthető a szintetikus tartósítószerek szükségessége, ami különösen fontos a természetes vagy biokozmetikumok esetében. Mivel ez az anyag képes a pH érték szabályozására, segít fenntartani a bőr természetes pH-egyensúlyát, ami elengedhetetlen a bőr egészséges állapotának megőrzéséhez.

A kozmetikai iparban történő felhasználásának köszönhetően a levulinsav hozzájárulhat a környezetbarát, fenntartható kozmetikumok fejlesztéséhez is. Az előállítása során kevesebb környezeti terhelés keletkezik, mint a hagyományos kémiai összetevők gyártása során, továbbá a biomasszából történő előállítása lehetőséget nyújt a mezőgazdasági hulladék hasznosítására is.