35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Limonene egy szerves vegyület, amely terpén osztályba tartozik. Ez a vegyület számos növényben, különösen a citrusfélékben található meg, és jellemzően a növények illóolajainak jelentős részét képezi. Limonene két izomer formában létezik: D-limonene és L-limonene, amelyek közül a D-limonene a leggyakoribb. Az illata friss és citrushoz hasonló, ezért gyakran használják illatosítóként számos termékben, beleértve a kozmetikumokat is.

A kozmetikai iparban a limonene különféle szerepet tölt be. Leginkább természetes illatosítóként használják, mivel enyhe, friss citrushoz emlékeztető illata kellemes érzetet kelt és javíthatja a termék illatprofilját. Ezen felül antimikrobiális tulajdonsága miatt bizonyos termékekben konzerválószerként is funkcionálhat, segítve ezzel a termék eltarthatóságának növelését. A limonene képes továbbá fokozni más összetevők bőrbe való felszívódását, így javítva a kozmetikai termékek hatékonyságát.

Emellett természetes oldószerként is működik, amit kihasználhatnak a kozmetikumok formulációjában az összetevők homogenizálásában és stabilizálásában. A limonene kedvező tulajdonságainak köszönhetően egyre több természetes és organikus kozmetikai termék részét képezi, amelyek egyre népszerűbbek a környezettudatos fogyasztók körében.

Azonban fontos megemlíteni, hogy bár a limonene számtalan előnnyel rendelkezik, egyes emberek érzékenyek lehetnek rá, és allergiás reakciót válthat ki. Ezért a kozmetikumokban való felhasználása esetén gyakran szerepel az összetevők listájában, hogy az érintett fogyasztók elkerülhessék. A kozmetikai termékek fejlesztésekor figyelembe veszik az ilyen típusú reakciókat, és a termék biztonságos használata érdekében szükséges teszteket végeznek.