35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A linolénsav egy többszörösen telítetlen zsírsav, amely létfontosságú az emberi egészség szempontjából, mivel a test nem képes előállítani, ezért esszenciális zsírsavként van besorolva. Három fő forma létezik: alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA), és dokozahexaénsav (DHA), amelyek közül az ALA van jelen a legnagyobb mennyiségben a növényeken alapuló forrásokban. A kozmetikai iparban a linolénsav rendkívül értékes összetevő, különösen a bőrápolás területén.

A linolénsav azért vált népszerűvé a kozmetikumokban, mert számos előnnyel rendelkezik a bőr egészségére. Az elsődleges felhasználása a hidratálás, mivel segít pótolni a bőr természetes olajait, amelyek elpárologhatnak vagy károsodhatnak a külső környezeti hatásoknak, mint a szennyeződés és az UV-sugárzás következtében. Emellett javítja a bőr barrier funkcióját, ami hozzájárul a bőr védekező képességének erősítéséhez a különböző irritáló anyagokkal szemben.

A linolénsav gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek csökkenteni a bőrirritációt és a vörösséget, ami különösen hasznos az érzékeny vagy gyulladásra hajlamos bőr esetén. Továbbá serkenti a bőr regenerálódását, elősegítve a sérült bőrsejtek helyreállítását, amivel hozzájárul a fiatalos megjelenéshez és a finom vonalak, ráncok megjelenésének lassításához.

Antioxidáns tulajdonságai miatt a linolénsav védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásaival szemben, amelyek elősegíthetik a bőr öregedését és károsodását. Ezáltal hosszabb távon hozzájárul a bőr egészségének és rugalmasságának megőrzéséhez. A különböző kozmetikai formulákban, mint krémek, szérumok és olajok, gyakran alkalmazzák, hogy kihasználják ezeket a sokoldalú előnyöket.

Végül, de nem utolsósorban, a linolénsav kedvező hatással van a bőr hidratáltságának fenntartására, javítja a bőr textúráját és segít megőrizni annak természetes ragyogását, ami a kozmetikai termékekben való alkalmazásának egyik legfontosabb oka.