35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Litsea cubeba, más néven májusi citromfű vagy kínai boróka, egy Délkelet-Ázsiában honos növény, amelynek gyümölcseiből nyert esszenciális olaj számos kozmetikai termékben való felhasználásra kerül. Ez az olaj rendkívül népszerű az aromaterápiás körökben, valamint a szépségápolási és bőrápolási termékekben is, köszönhetően annak különleges tulajdonságainak és előnyeinek. A Litsea cubeba gyümölcséből származó olaj magas citrál tartalmának köszönhetően intenzív citromos illattal bír, amely nemcsak frissítő hatású, hanem a testi és lelki jóllét elősegítésére is kiváló.

A kozmetikai iparban a Litsea cubeba gyümölcsolajat számos termék összetevőjeként használják fel. Ezek közé tartoznak a testápolók, arcápoló krémek, tisztítószerek, szappanok, és illóolaj keverékek. Ennek elsődleges oka az olajban található aktív összetevők, beleértve a citrált, amely hozzájárul antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fungicid (gombaellenes) hatásaihoz. Emellett a Litsea cubeba olaj nyugtatja és revitalizálja a bőrt, csökkentheti az akné jeleit és elősegítheti a bőr egészséges megjelenését.

Az olaj felhasználása nem csak a bőrápolásra korlátozódik; a hajápolás terén is jelentős előnyökkel bír. Hozzájárulhat a haj és a fejbőr egészségének javításához, valamint az olajos fejbőr kezelésében is hatékony lehet. Az intenzív citromos illatán kívül, ami javítja a termékek illatprofilját, a Litsea cubeba olajnak van hangulatjavító hatása is, csökkentheti a stresszt és a szorongást, ami pozitív hatással van az általános jólétre.

Az olaj jól kombinálható más esszenciális olajokkal, így sokrétűen felhasználható a személyre szabott bőr- és hajápolási formulákban. Az alábbiakban részletezzük a Litsea cubeba gyümölcsolaj néhány fontos élettani hatását, amelyek miatt kiemelkedik a kozmetikai összetevők között: