35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Magnesium ascorbyl phosphate egy stabil C-vitamin származék, mely széles körben használt összetevő a bőrápolási és kozmetikai termékekben. Ez a vegyület a C-vitamin vízben oldódó formája, amely különösen jól alkalmazható külsőleges bőrápolószerekben. Ennek oka, hogy a magnesium ascorbyl phosphate stabilabb és kevésbé érzékeny a fényre és levegőre, mint a C-vitamin többi formája, így hosszabb ideig megőrzi antioxidáns tulajdonságait a kozmetikumokban.

Az antioxidáns tulajdonságok révén a magnesium ascorbyl phosphate segít a szabad gyökök semlegesítésében, csökkenti a napfény okozta károkat és a környezeti szennyeződések bőrt károsító hatásait. Ily módon hozzájárul a bőröregedés jeleinek, mint a ráncok és finom vonalak, lassításához. Ezen felül serkenti a kollagén termelést, ami növeli a bőr feszességét és rugalmasságát, ezáltal fiatalosabbá teszi a megjelenést.

Még egy kiemelendő tulajdonsága, hogy a magnesium ascorbyl phosphate gyulladáscsökkentő hatású, ami által segíti a bőrirritáció és bőrpír csökkentését. Ez különösen hasznos lehet olyan bőrproblémák esetén, mint az akné vagy a rosacea. Továbbá, képes a melanin termelődésének szabályozására is, így segíthet egyenletesebb bőrtónust elérni és a pigmentfoltok megjelenésének csökkentésében.

Összességében a magnesium ascorbyl phosphate számos előnnyel bír, amikor bőrápolásról és kozmetikumok hatásosságáról beszélünk. Stabilitása és széleskörű jótékony hatásai miatt vált népszerűvé és gyakran alkalmazottá a kozmetikai formulákban.