35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Magnézium-sztearát az élelmiszeriparban, gyógyszeriparban és kozmetikai szektorban egyaránt használt anyag, amelyet tömegállapotának megtartásáért és javításáért adnak hozzá a termékekhez. Ez egy fehér, por állagú anyag, amelyet magnézium sójának és sztearinsavnak az összekapcsolásával állítanak elő. A sztearinsav zsírsav, mely természetes forrásból, például növényi olajokból vagy állati zsírokból származik.

A kozmetikai iparban a magnézium-sztearátot elsősorban textúrát javító adalékanyagként használnak. Jelenléte révén javítható a termékek kenhetősége, ezzel elősegítve a bőrre való simább, egyenletes felvitelt. Segítségével a por állagú termékek, mint például a kompakt púderek és szemhéjpúderek összetapadása megelőzhető, így azok könnyebben felvihetőek a bőrre. Maga az anyag nem szívódik fel a bőrön keresztül, így különösebb bőrirritációt vagy allergiát ritkán vált ki, ami különösen fontos az érzékeny bőrű felhasználók számára.

A magnézium-sztearát előnyös tulajdonságai között emelhető ki, hogy stabilizálja a kozmetikai formulákat, segít megőrizni a termékek állagát és megakadályozza az összetevők elválását. Ezáltal hosszabb ideig megőrizhető a kozmetikai termékek frissessége és hatékonysága. Továbbá, az anyag segít a pigmentek egyenletes eloszlásában a termékben, ami hatékonyabb színátadást és színtartósságot eredményez.

A magnézium-sztearát használata nem csak technológiai előnyökkel jár, hanem a felhasználói élményt is javítja. A kozmetikumokban való alkalmazása általában nem jár környezeti vagy egészségügyi aggályokkal, mivel általában biztonságosnak és nem toxikusnak tekintik. Ennek ellenére, mint minden kozmetikai összetevő esetében, előfordulhatnak egyéni intoleranciák vagy allergiás reakciók, ezért az összetevőlista alapos áttekintése ajánlott az érzékeny bőrű felhasználók számára.