35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Maltodextrin egy rövid láncú szénhidrát, amit keményítőből állítanak elő. Egy poliszacharid, amelyet számos forrásból, mint például kukorica, búza, vagy rizs hidrolízisével nyernek. A maltodextrint a kozmetikai ipar számos termékében használják azért, mert különféle előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javítják a termékek minőségét és hatékonyságát.

Ez az összetevő elsősorban vízmegkötő, textúrát javító és töltőanyagként funkcionál a kozmetikai formulákban. Mint vízmegkötő, segít fenntartani a bőr hidratáltságát, mivel képes vonzani és megkötni a vizet, ami hozzájárul a bőr megfelelő hidratáltságának megőrzéséhez. Ez a tulajdonság különösen fontos a hidratáló krémek és testápolók esetében, ahol a cél a bőr nedvességtartalmának növelése és a száraz bőr megelőzése.

A maltodextrin szintén javítja a kozmetikai termékek textúráját és konzisztenciáját. Ez elősegíti a simább, egységesebb alkalmazást, lehetővé téve, hogy a termék könnyen eloszlasson a bőrön anélkül, hogy hagyjon hátra nehéz vagy zsíros érzetet. Ez az összetevő stabilizálja a formulákat is, megkönnyítve ezzel a kozmetikumok hosszabb ideig tartó tárolását anélkül, hogy elváltozna a textúrájuk vagy csökkenne hatékonyságuk.

Mint töltőanyag, a maltodextrin segíthet csökkenteni a termék költségeit anélkül, hogy negatívan befolyásolná a végső készítmény minőségét vagy hatékonyságát. Képes kitölteni a kívánt térfogatot, növelve ezzel a termék “teltségét” és javítva annak érzetes minőségét.

currency