35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Melissa officinalis, ismertebb nevén citromfű, egy évelő növény, amelyet számos területen, beleértve az aromaterápiát, a gyógyászatot és a kozmetikai ipart, széles körben használnak. A citromfűben található virágok és levelek víz alapú kivonatai, amelyek a Melissa officinalis flower/leaf water-t alkotják, különösen kedveltek a bőrápolási termékek összetevőiként. A kivonatokat frissítő, nyugtató, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságaik miatt értékelik, ami különösen előnyös a bőrápolási formulákban.

A kozmetikumokban való használatának egyik legfőbb oka, hogy a Melissa officinalis flower/leaf water hozzájárul a bőr megnyugtatásához és hidratálásához. Alkalmazása jelentősen csökkentheti a bőrirritációt és a gyulladást, amely különösen hasznos az érzékeny vagy gyulladt bőr állapotának javításában. Továbbá, a kivonat hűsítő hatása révén friss, kellemes érzetet biztosít a bőr számára, így ideális nyári termékekben, mint például arcpermetekben vagy after sun termékekben.

Az antiszeptikus tulajdonsága révén a Melissa officinalis flower/leaf water segít megelőzni a bőrproblémák kialakulását, mivel képes gátolni bizonyos baktériumok és mikroorganizmusok növekedését. Ezáltal használata ajánlott aknéra hajlamos bőrű személyek számára vagy azoknak, akik szeretnék minimalizálni a bőrön előforduló baktériumok által okozott problémákat.

Meg kell jegyezni, hogy a Melissa officinalis flower/leaf water antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a bőr védelméhez a káros környezeti ártalmakkal, mint például a szabad gyökökkel szemben. Ez a tulajdonság segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését, csökkentve a korai öregedés jeleit.