35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Mentha piperita leaf water, ismertebb nevén borsmenta levélvíz, egy illóolajban gazdag növényi kivonat. Ez a kivonat a borsmentából származik, ami a Mentha piperita növény levelének desztillációjával nyerhető ki. A borsmenta levélvíz különleges összetételének köszönhetően számos kozmetikai termékben találkozhatunk vele, mint hatóanyag. Gyakran használják arctonikokban, arctisztítókban, hidratáló krémekben és testápolókban is.

Használatának oka számos pozitív tulajdonságon alapul, melyek közül az egyik legfontosabb a frissítő és hűsítő hatása. A borsmenta levélvíz enyhe mentol tartalma révén gyorsan nyújt enyhülést a bőrön jelentkező irritációkra, csillapítja a viszketést és hűsít. Ezenkívül antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal segít megelőzni a bőrproblémákat, mint például a pattanások kialakulását.

A borsmenta levélvíz azonnal felfrissíti a bőrt, így különösen kedvelt összetevője lehet a nyári hónapokban használt termékeknek. Hidratáló és tonizáló hatása miatt elősegíti a bőr egészséges egyensúlyának megőrzését, friss és ragyogó megjelenést biztosítva. Emellett a borsmenta levélvíz természetes illata kellemes érzetet nyújt, így a termék használata során nem csupán a bőr, de az érzékek is kényeztetést kapnak.

Az említett tulajdonságokon túl a borsmenta levélvíz antioxidáns hatású komponenseket is tartalmaz, amik segítenek a bőr védelmében a káros környezeti hatásokkal, például a szabad gyökökkel szemben. Az antioxidáns védelem hozzájárul a bőr öregedési folyamatának lassításához, így a hosszútávú használata elősegítheti a bőr fiatalos megjelenésének megőrzését.

Összefoglalva, a Mentha piperita leaf water számos kozmetikai előnnyel bír, melyek közvetlenül a bőr egészségét és megjelenését szolgálják. A borsmenta levélvíz frissítő, hűsítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, hidratáló, tonizáló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, így széles körben alkalmazható a kozmetikumokban.