35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Mica, ismertebb nevén csillámpor, egy természetes kőzet vagy ásvány, amely számtalan színben megtalálható. Több mint 37 fajtája ismert, és mindegyik különböző optikai tulajdonságokkal rendelkezik. A mica közkedvelt összetevő a kozmetikai iparban, többek között azért, mert kiváló fényvisszaverő tulajdonságokkal bír, ami lehetővé teszi, hogy a kozmetikai termékek fénylő és csillogó hatást keltsenek a bőrön.

A mica számos kozmetikai termékben megtalálható, többek között szemhéjpúderekben, alapozókban, rúzsokban és testápolókban. Különösen előnyös annak a képessége, hogy sima, selymes textúrát kölcsönöz ezeknek a termékeknek, emellett segít a bőrön való egyenletes eloszlásban és javítja a tapadást. Az ásványi anyag különböző méretekben őrölhető, így finom por vagy durvább részecskék formájában is felhasználható a kívánt fényeffektus vagy fedés eléréséhez.

Mivel a mica természetes anyag, gyakran használják “természetes” vagy “minerális” kozmetikumokban, mintegy alternatívaként a szintetikus adalékanyagokkal szemben. Azonban fontos megjegyezni, hogy a mica kitermelése etikai aggályokat is felvet, különösen India keleti részein, ahol a bányászat gyakran gyermekmunkával történik. Ez olyan kérdéseket vet fel, mint a fenntarthatóság és az etikus beszerzés, amelyekre a kozmetikai iparban egyre nagyobb figyelem irányul.

Ezen kívül a mica a formulátumokban stabilizátor szerepet is betölthet, mivel javíthatja a termékek hőmérséklet-ellenállását, ami különösen fontos a hosszan tartó sminktermékek esetében.