35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Montmorillonite egy típusú agyag, amely a smektit csoportba tartozik, és rendkívül finom szemcséjű, magas ásványi tartalommal rendelkező anyag. Ez a természetes anyag különféle ásványi sókat, köztük káliumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, kalciumot és szilíciumot tartalmaz, amelyek mind fontos szerepet játszanak a bőr egészségének fenntartásában.

Kozmetikumokban a Montmorillonite-t leggyakrabban maszkokban, bőrradírokban és többféle bőrápolási termékben használják az ő többféle pozitív tulajdonsága miatt. Egyrészt képes megkötni a bőrfelszínen lévő szennyeződéseket és felesleges olajokat, így segít mélyen tisztítani a pórusokat. Ez a tulajdonsága különösen hasznos a zsíros vagy aknéra hajlamos bőr esetében, ahol a rendszeres tisztítás kulcsfontosságú a tiszta és egészséges bőrkép fenntartásához.

A Montmorillonite egyben remek nedvességmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segít a bőr hidratálásában és az annak rugalmasságának megőrzésében. Ezáltal használata segít a bőr simábbá, puhábbá és rugalmasabbá tételében, miközben segít megőrizni a bőr természetes egyensúlyát és hidratáltságát.

Továbbá, a Montmorillonite gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásokkal is bír, ami fontos lehet az irritált vagy érzékeny bőr ápolásában. Ezek a tulajdonságok segítenek csökkenteni a bőrpirosodást és az irritációt, így a bőr nyugodtabb és egészségesebb hatású lehet a használat után.

A Montmorillonite-ban található ásványi elemek és nyomelemek táplálják a bőrt, elősegítve annak regenerálódását és az egészséges sejtek növekedését. Ezáltal elősegítheti a bőr megújulását, és segíthet megelőzni a korai öregedés jeleit, mint a finom vonalak és ráncok megjelenése.