35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Niacinamide bemutatása

Niacinamide, más néven nikotinamid, a B3-vitamin (niacin) amidszármazéka, amely meghatározó szerepet játszik a sejtek energiaátalakítási folyamataiban. Számos kozmetikai és bőrápolási termékben megtalálható, mivel több olyan kedvező tulajdonsággal is rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a bőr egészségének és kinézetének javításához. Nincs irritáló vagy szárító hatása, így a legtöbb bőrtípus számára kiválóan alkalmas, beleértve az érzékeny bőrt is.

A niacinamide előnyös tulajdonságai közé tartozik antoxidáns hatása, amely segít semlegesíteni a szabadgyökök által okozott károkat, ezzel lassítva a bőr öregedési folyamatát. Hozzájárul a bőr védőrétegének erősítéséhez, javítva ezzel annak hidratáltságát és csökkentve a kiszáradás esélyét. Emellett szabályozza a faggyútermelést, ami különösen hasznos lehet az olajos bőrtípusok számára. A niacinamide képes csökkenteni a bőrpírt és a gyulladást, így hatékonyan alkalmazható akné, rosacea és egyéb bőrirritációk kezelésére is.

Ezen felül ismert arról, hogy javítja a bőr tónusát, csökkentve a pigmentációs problémák láthatóságát, mint az öregségi foltok, szeplők és hiperpigmentáció. Serkenti a kollagén termelődését, így hozzájárul a bőr feszességének és rugalmasságának fenntartásához, csökkentve a finom vonalak és ráncok megjelenését. A niacinamide a bőrön belüli kommunikációt is fokozza, ami javítja a sejtek közötti anyagcserét és elősegíti a sebgyógyulást.

Bár a niacinamide számos jótékony hatással bír, fontos megjegyezni, hogy a legjobb eredmények elérése érdekében konzisztens használata szükséges hosszú távon. Az eredmények idővel válhatnak láthatóvá, és a niacinamide egyesek számára azonnali javulást is hozhat, mások esetében azonban több hét rendszeres használat szükséges az észrevehető hatásokhoz.