35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Phenethyl Alcohol egy szerves vegyület, amelyet gyakran alkalmaznak a kozmetikai iparban az ő illatanyagként való jótékony hatásai miatt. Kémiailag az alkoholok csoportjába tartozik, és természetes forrásból, például rózsából is előfordul. Általánosan használják illatosítóként különböző kozmetikumokban és személyes ápolási termékekben annak érdekében, hogy kellemes, virágos aromát adjanak nekik.

Phenethyl Alcoholt nem csak illatosításra használják; konzerváló tulajdonsággal is bír, mivel képes gátolni egyes baktériumok és gombák növekedését. Ezáltal hozzájárulhat a kozmetikumok eltarthatóságának növeléséhez, csökkenti a termékek mikrobiológiai szennyeződésének esélyét. Ezek a tulajdonságok teszik különösen hasznossá olyan termékekben, mint például krémek, tonikok, samponok és testápolók.

Továbbá, ennek az alkoholnak lágy, bőrbarát természete van, ami ellentétben áll egyes más alkoholokkal, amelyek irritáló hatást gyakorolhatnak a bőrre. Ezért gyakran találkozhatunk vele olyan kozmetikai formulákban, amelyek célja a bőrirritáció minimalizálása, különösen az érzékeny bőrű emberek számára.

Mivel természetes eredetű is lehet, a feniletil-alkohol népszerű választás a természetes és organikus kozmetikumok gyártói körében. Ezek a gyártók részesítik előnyben azokat az összetevőket, amelyek fenntartható és környezetbarát módon nyerhetők ki.

Azonban az alkalmazása során is figyelembe kell venni a megfelelő koncentrációt, mivel magas koncentrációban irritáló hatású is lehet. Az iparban a gyártók általában a hatóanyag biztonságos, kisebb koncentrációját részesítik előnyben, hogy elkerüljék a negatív mellékhatásokat.