35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Polisorbate 20 egy olyan felületaktív anyag, amelyet széles körben használnak a kozmetikai és személyes higiénés termékekben, mint például arckrémek, testápolók, samponok és sminktermékek. Vegyi szempontból sorbitan és etilén-oxid eredetű éter, amely nagyon jó emulgeálószerként funkcionál, vagyis képes összekötni a víz és az olajfázisokat, így stabil emulziókat hozva létre. Ez alapvető fontosságú a sokféle kozmetikai formulációban, mivel segít homogén krémek és lotionok létrehozásában, amelyek simábbak, könnyebben kenhetők és kellemesebb tapintásúak.

A Polisorbate 20 másik fontos jellemzője, hogy segít feloldani olyan összetevőket, amelyek nehezen oldódnak, megkönnyítve ezzel egyebek között az illóolajok és a parfümök vízalapú termékekbe való beépítését. Emellett enyhe felületaktív anyagként puhítja és hidratálja a bőrt, hozzájárulva a kozmetikumok bőrbarát tulajdonságaihoz. Különösen alkalmas az érzékeny bőrű emberek számára, mivel általában jól tolerálják, és kevésbé valószínű, hogy irritációt vagy allergiás reakciókat okoz.

Az anyag biztonságosnak minősül az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és más egészségügyi hatóságok által, amikor a megfelelő koncentrációban használják. Mindazonáltal, mint minden kozmetikai összetevő esetében, fontos a termék megfelelő használata és az összetevőkkel kapcsolatos bármely ismert allergia figyelembevétele.