35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Potassium Sorbate egy széles körben alkalmazott tartósítószer, melyet előszeretettel használ a kozmetikai ipar a készítmények minőségének megőrzése érdekében. Kémiai neve kálium-szorbát, egy káliumsója a szorbinsavnak, mely természetes úton is előfordul bizonyos bogyós gyümölcsökben, de iparilag szintetizálják a magasabb tisztaság és hatékonyság érdekében. A kozmetikumokban való használata több okból is előnyös.

Elsősorban antimikrobiális tulajdonságai miatt értékelik, képes gátolni a baktériumok, élesztők és penészgombák növekedését, amelyek romlást és fertőzéseket okozhatnak a termékekben. Ezáltal hosszabb eltarthatóságot biztosít a krémeknek, lotionöknek, hajápolási termékeknek és egyéb kozmetikai alkalmazásoknak, segítve őket abban, hogy a felhasználási idő végéig megőrizzék frissességüket, hatékonyságukat és biztonságukat.

Másodszor, a kálium-szorbát színtelen és szagtalan tulajdonságai révén nem változtatja meg a kozmetikai termékek illatát vagy megjelenését, így a végső felhasználó számára észrevehetetlenül védi a terméket. Továbbá, viszonylag alacsony koncentrációban (általában 0.1%-0.5% közötti tartományban) is hatékony, ami minimálisra csökkenti az esetleges irritatív vagy allergén hatások kockázatát.

Harmadszor, a kálium-szorbát kompatibilitása széles körű, többféle kozmetikai formula alkotóelemével is jól működik, így rendkívül rugalmasan használható a különböző típusú termékek stabilizálásában. Ez fontos előny látszik a formulázók számára

Végül, miközben a kálium-szorbát segíti a termékek tartósítását, fontos megemlíteni, hogy alacsony toxicitása miatt kedvelt választásnak számít az öko- és bőrbarát kozmetikumok előállításakor is.