35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Propanediol az egy természetes anyagból vagy szintetikusan előállított vegyület, amelyet kozmetikai termékekben számos céllal használnak. Ez a többfunkciós összetevő leginkább hidratáló és oldószerként népszerű, de emellett stabilizáló és viszkozitást szabályozó hatása is van. Ennek köszönhetően a propanediol képes javítani a termékek textúráját, elősegítve az összetevők homogénebb eloszlását és hosszabb ideig tartó hatékonyságát.

A propanediol kiváló bőrbarát alternatívája más oldószereknek, például a propilénglikolnak, mert alacsonyabb allergén potenciállal rendelkezik, és gyengédebb a bőrhöz. Hatékonyan nedvesíti a bőrt, megkötve a vizet a bőr felső rétegeiben, ami fokozza a bőr hidratáltságát és rugalmasságát. Ezáltal hozzájárul a bőr simább, puha állapotának megőrzéséhez.

Antimikrobiális tulajdonsága révén a propanediol hozzáadható azokhoz a formulákhoz is, amelyek célja a bőrirritáció megelőzése és gyulladáscsökkentés. Ez a hatás különösen fontos az érzékeny vagy irritált bőrű emberek számára. Ezenfelül a propanediol elősegítheti az aktív összetevők bőrbe való jobb felszívódását, így javítva a kozmetikumok általános hatékonyságát.

Környezetbarát alternatívaként a propanediol gyakran biológiailag lebomló forrásból, például kukoricából származik, ami előnyös a fenntarthatóságra törekvő márkák és felhasználók számára. Az előállítása során keletkező kisebb környezeti terhelés szintén fontos szempont a zöld kozmetikumok terén.