35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Prunus amygdalus dulcis oil jobban ismert, mint édesmandula-olaj. Ez egy természetes olaj, amelyet az édes mandula (Prunus amygdalus dulcis) magjából préselnek. Gyakran használják a kozmetikumokban azért, mert rengeteg tápláló tulajdonsággal rendelkezik, ami elősegíti a bőr és a haj egészséges állapotának fenntartását.

Ez az olaj különösen gazdag E-vitaminban, esszenciális zsírsavakban, mint az oleinsav (Omega-9) és a linolsav (Omega-6), valamint különböző vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az összetevők kulcsfontosságúak a bőr hidratálásában, táplálásában és védelmében az oxidatív stresszel szemben.

Egyik fő tulajdonsága a bőr hidratálása és lágyítása, elősegítve ezzel a száraz, érzékeny bőr megnyugtatását. Az édesmandula-olaj segít a bőr természetes lipidrétegének megerősítésében, elősegítve ezzel a bőr vízzel való telítettségének megőrzését és az irritációk csökkentését.

Nemcsak a bőrre van jótékony hatása; a hajra és a fejbőrre való alkalmazásával elősegíti a hajszerkezet javítását és a fejbőr hidratálását. Az édesmandula-olaj rendszeres használata erősebbé, fényesebbé és kevésbé hajlamosabbá teheti a hajat a töredezésre és a károsodásra.

A sminktermékekben gyakori összetevőként funkcionál, mivel segít az alkalmazás során a termék könnyű eloszlásában, emellett puhítja és ápolja a bőrt. A bőrápoló termékekben való jelenléte elősegíti a finom vonalak és ráncok megjelenésének csökkentését, támogatva a bőr rugalmasságát és fiatalos megjelenését.

A gyulladáscsökkentő tulajdonságai enyhítik a bőrirritációt és vörösséget, ami különösen előnyös az érzékeny vagy gyulladt bőrű személyek számára. Antioxidáns tartalma segít a bőr védelmében a környezeti stresszfaktorokkal szemben.