35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

A Prunus cerasus seed oil, vagyis a meggy magjából préselt olaj egy kevésbé ismert, de nagyon értékes összetevő a kozmetikai iparban. Ez az olaj számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt különösen előnyös a bőrápolási és kozmetikai termékekben való felhasználása.

Ez az olaj magas antioxidáns tartalmú, beleértve a E-vitamint, amely segít a bőr védelmében a környezeti stresszfaktorokkal szemben. A antioxidánsok lassítják a bőr öregedési folyamatát, így az Prunus cerasus seed oil rendszeres használata hozzájárulhat a fiatalság megőrzéséhez.

A Prunus cerasus seed oil továbbá jelentős mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat, például omega-6 és omega-9 zsírsavakat, amelyek segítenek helyreállítani a bőr barrier funkcióját és javítják a bőr rugalmasságát. Ezáltal a bőr hidratáltabbá, puhábbá és simábbá válik.

Az olaj emellett kiváló hidratáló tulajdonságokkal bír, amelyek révén mélyen képes beáthatni a bőrbe és ott megkötni a nedvességet. Ez különösen hasznos száraz vagy repedezett bőr esetén, ahol fokozott hidratációra van szükség.

Javítja a bőr védekező képességét és segít megvédeni azt a külső irritáló tényezőkkel szemben. A sérült vagy irritált bőr gyógyulási folyamatát is elősegítheti, köszönhetően gyulladáscsökkentő és regeneráló hatásainak.

A Prunus cerasus seed oil könnyű állaga miatt nem hagy zsíros érzetet a bőrön, így kényelmes használatot biztosít, még az arcon is. Sokféleképpen alkalmazható, például arcra, testre, ajkakra, vagy akár a haj végeire is.