35 000 Ft felett ingyenes a szállítás. 

Keresés

nature-powered beauty

növény-fentről

Retinyl palmitate, más néven A-vitamin-palmitát, egy antioxidáns, amely az A-vitamin és a palmitinsav észterének tekinthető. Ez az összetevő széles körben elterjedt a kozmetikai és bőrápolási termékekben, mint például a krémekben, a lotionökben és a napvédőkben, mivel számos előnyös tulajdonsággal bír a bőr szempontjából.

A Retinyl palmitate alkalmazása a kozmetikai termékekben több okból is kedvelt. Elsődlegesen az A-vitamin ismert bőrmegújító és bőrfiatalító hatásai miatt kerül beformulázásra termékekbe. Hozzájárul a bőr természetes kollagén termelésének növeléséhez, ami javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a finom vonalakat és ráncokat. Ezáltal a bőr fiatalabbnak, simábbnak és rugalmasabbnak tűnhet.

Továbbá antioxidáns tulajdonságai révén védelmet nyújt a káros szabad gyökökkel szemben, amelyek előidézik a bőr öregedési folyamatát és károsíthatják a bőr szerkezetét. Ezáltal hosszú távon segíthet megőrizni a bőr fiatalságát és egészséges megjelenését.

A napvédőkben való használata különösen előnyös, mivel a Retinyl palmitate nemcsak hogy javítja a bőr megjelenését, de segít a nap káros UV-sugárzásából eredő károk csökkentésében is, így megelőzve a bőr korai öregedését és a nap okozta bőrkárosodásokat, mint az égések és a hiperpigmentáció.

Megemlítendő, hogy a Retinyl palmitate egy gyengédebb forma az A-vitamin retinoid családjában, ezért általában jól tolerálják azok is, akik érzékenyebbek lehetnek az erősebb retinoidokra, mint például a retinol vagy a tretinoin. Ennek ellenére, érzékeny bőrűeknek mindig javasolt először bőrgyógyászati tanácsot kérni és tesztelni a terméket kisebb bőrfelületen.